Staub

„THE TASTE OF EXCELLENCE!“

Přejít na produkty

 

Původ a historie

Specialista na litinové nádobí vznikl v Alsasku v roce 1974, kdy firmu založil Francis Staub. Dnes je to značka, ve které vaří michelinští šéfkuchaři po celém světě. Ale litinové hrnce jsou vhodné i pro úplné začátečníky, dají se využít snad pro všechny způsoby vaření, jsou nepřilnavé a velmi odolné. Toto nádobí z odlévaného smaltovaného železa se vyrábí i dnes ve Francii a je ideální hlavně na pomalé vaření nebo také na vaření jídel „z jednoho hrnce“.

 

Filozofie produktů

Každý hrnec vzniká v unikátní pískové formě. Finální smaltovaná vrstva má za úkol ochránit povrch proti poškrábání. Každý kus také prochází nespočtem kvalitativních kontrol během celého výrobního procesu. Cílem je top kvalita, extra odolné nádobí, které zvládne i velké teplotní šoky. Litina excelentně vede teplo a také ho dokáže dlouho udržet, proto je vhodná i na servírování. Speciální poklice u hrnců také udržuje správnou vlhkost, v podstatě zajišťuje takový malý samopodlévací proces. Vedle proslulého litinového nádobí vyrábí Staub i keramiku v tradičním francouzském stylu.

Když se řekne Staub, vybaví se mi typický kulatý hrnec v syté barvě. Mám hned dva a jeden je zcela vyčleněný na vaření rýže. Speciálně tvarovaná poklice totiž kouzlí s vodou a udržuje v hrnci ideální klima pro pomalé a zdravé vaření.

Kdo je na masíčko, je to ten nejlepší parťák na Osso Buco a podobné dobroty. Ale je to naprostý univerzál, upečete v něm i chleba. Navíc tenhle hrnec vydrží věčnost. Pro křehké a subtilní kuchařky pozor, litina je opravdu těžká váha.

15 produktů